In categoria de mobilier scolar, o pozitie aparte il ocupa gama de scaune scolare. Pentru ca sanatatea copiilor este conditionata de pozitia corecta pe scaun, atentia pe care Furnissa a acordat-o fiecarui model de scaun scolar a fost maxima.

Scaunul scolar potrivit

Nu orice scaun este potrivit pentru salile de clasa si, mai ales nu la orice inaltime a sezutului fata de sol. Atunci cand se alege un scaun pentru elevi trebuie sa se ia in considerare cel putin trei factori. In primul rand se tine cont de statura si varsta elevului pentru a alege un scaun pentru scoala la inaltimea si gabaritul potrivit copilului. In al doilea rand inaltimea scaunului trebuie sa fie corelata cu inaltimea masurata de la sol a blatului bancii scolare. In acest sens puteti consulta ghidul nostru de inaltimi ale mobilierului scolar in acord cu statura utilizatorilor. In al treilea rand, indiferent ca vorbim de scaun scolar cu inaltime fixa sau scaun scolar reglabil, unghiul de inclinatie al spatarelor si al sezuturilor trebuie sa fie anatomice, conforme cu cerintele normativelor europene EN 1729-1. In acest fel un scaun elev corect construit va asigura un confort natural in timpul pozitiei sezande.

Materialul pentru scaunul scolar

Un alt aspect demn de luat in calcul este faptul ca nu orice material este pretabil pentru a fi folosit ca si sezut si spatar pentru scaune scolare. Avand in vedere ca elevul petrece o buna perioada de timp pe scaun, nu este permis sa se foloseasca materiale care sa impiedice transferul de caldura intre corpul elevului si elementele de sezut si spatar. Astfel, orice material gen pal melaminat poate mentine o suprafata de contact in permanenta rece. Pentru un plus de confort am creeat cateva modele de scaune scolare tapitate proprii uzului scolar. Pentru orice scaun tapitat folosim un material textil rezistent la cicluri multiple de curatare. Atat gama de culori pentru tapiterii cat si cea pentru cadrele metalice sunt bogate.

Pentru toate scunele scolare folosim profile usoare din otel rezistent, sudate integral pentru o rezistenta sporita. In acelasi timp produsele de tipul scaune scolare reglabile sunt concepute de asa natura incat reglajul inaltimii sa se poata face usor. Personalul nostru va sta la dispozitie pentru a va indruma in alegerea scaunului potrivit.